Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobry telefon do 500 zł, coś typu L9 itp. Android.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam telefonu dobrego (najlepiej na allegro albo tablica czy coś) do 500-550 zł, używany, czy nowy. Ważne by był papiery i wgl cały zestaw. Wiem, że w tej cenie no na styk w sumie, ale można dostać LG L9 i zastanawiam się nad tym telefonem, ale myślę też nad innymi i tu właśnie czekam na waszą pomoc, co poelcicie (ale coś na czym będzie android 4 i będzie można zrobić root'a porządnego i będzie można go modyfikować iwgl. ogólnie zabawa i przerabianie też).

Czego oczekuję :

-Wyświetlacz : duży, taki 4 cale to mały dla mnie, wolę coś typu 4,5-4,7 cala. Duży i obsługiwać trzeba 2 rękami, ale to zależy co kto robi, a on ma mi służyć jako przenośny komputer i wgl (team Viewer itp.); I oczywiście, wyraźny wyświetlacz, więc rozdzielczość;

-Pamięć wbudowana : 4GB minimum, żeby dla uzytkownika było z 2GB tak na spokojnie + karta pamięci (ewentualnie większa pamieć, 8, 16... GB);

-Pamięć Ram : 512MB to mało, minimum 768MB (choć wolę 1GB i tyle i tutaj bym bardziej celował);

-Aparat : 5MPix(czyli standard teraz, byle by robił znośne zdjęcia i tyle) + lampa błyskowa (latarka się przyda);

-Opinia ludzi : wyrażajcie swoje zdanie i zachęćcie mnie lub zniechęćcie do jakiegoś telefonu i dlaczego ?

Nie chce kupi śmiecia czy czegoś, tylko coś na 2 lata nawet ;)

btw. kupując LG L9 miałbym w planach root'a + inny soft bez widgetów niektórych i wgl aplikacji i podkręcenie procesora trochę, żeby telefon w ogóle się nie zacinał (znajomy ma tak przerobionego już L9, więc mi pomoże);

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Hmm... z takich lepszych telefonów to mogłabym polecić HTC 8 s, ewentualnie 8X (może używkę dorwiesz). Poza tym LG L7 II generacji, L9 w cenie 500 zł to także dobry zakup. Poza tym są też starsze telefony typu HTC Sensation XL, czy HTC Evo 3D, ale nie wiem czy taki wariant Cię interesuje. :)

To teraz lecimy.

8 S miałam i sprawował się naprawdę świetnie. Nic się nie zacinało, chodził płynnie, filmy nagrywa w HD, zdjęcia też robi ładne.

8X to znacznie ulepszona i wydajniejsza wersja modelu 8 S.

LG L7 II nie miałam, ale ma mój kolega z klasy i tyle, co zdążyłam się pobawić to naprawdę porządny telefonik. Z resztą nie widziałam, żeby ktoś na niego narzekał.

HTC-ki - z obydwoma miałam styczność i obydwa mi się bardzo podobały (pod względem użytkowania). Nie ma z nimi problemów. Jak na taką klasę telefonów to sprawują się naprawdę dobrze. Nie ma problemów ze ścinkami czy innymi usterkami.

Opublikowano

Tylko android.

@UP

HTC 8S - za mały wyświetlacz, mało ramu i jest na Windows, a ja aplikację mam zamiar na niego pisać też i bawić się nim.

HTC 8X - wyświetlacz w miarę, ale wolę większe, ale tak samo windows...

LG L7 II - miałem pierwszej generacji z 1 rdzeniowym procesorem (tu jest dwu) i 512 ramu (tu 768MB) i powiem, że patrząc na L5 (którego rodzice mają) to L7 był wolniejszy (robiłem testy), bo LG zawalił go śmieciami. Nie wiem jak z drugą generacją, ale lepsze podzespoły są więc czemu nie, ale poczekać bym musiał jakieś 2-3 tygodnie, bo teraz cena będzie wygórowana, bo wchodzi dopiero, ale zaraz będzie go pełno na sprzedaż nówek wziętych na umowę i cena spadnie ;)

HTC Evo 3D - funkcja ekranu 3D na android 4 nie działa już, i jest mało pamięci dla użytkownika, a mogę go mieć za około 400 zł.

HTC Sensation XL - fajny, duzy ekran, pamięć też ok (ram mogło by być 1 GB), ale procesor 1,2 GHz i to nie dwu rdzeniowy nawet.

Inne propozycję.

Opublikowano

LG L9 będzie dla ciebie idealny, sam posiadałem ten telefon około pół roku ale wymieniłem z dopłatą na LG L9 II :) Stock rom chodzi jak marzenie a co do customów też są niczego sobie, zrootować da się z poziomu telefonu (lgPWN, poszukaj w google) lub z komputera poprzez jedno kliknięcie (Cydia Impactor). Polecam :D

Opublikowano

@Azaell1337 a pomógł byś mi zrobić root'a na nim czy coś, żeby lepiej działał ?

I czy opłaca się podkręcać w nim procesor ? Nie dużo, trochę ;)

Opublikowano

Jak jakieś gry będą bardziej wymagające to czemu nie. Proces podkręcania zajmuje 1 sekundę tak samo przywrócenie domyślnych wartości. LG L9 będzie ok, nic innego w miarę porządnego i dużego nie ma.

Opublikowano

Zdecydowanie LG L9 ;) Polecam, osobiście zapłaciłem 650 zł na allegro (nowy, nierozpakowany) i super duży ekran :3 Na filmy FullHD jest genialny! ;)

Opublikowano

@SEVenusv48 to podaj link i powiedz jak to działa i wgl. Widziałem kilka Lenovo, ae wszystko z chin, a ja nie chce czekać miesiąc ...

btw. mam około 190 + 250 = no 440 zł mamteraz + jeszcze z ponad 100 zł mogę załatwić, ale nie chce całej kasy wydawać.

Opublikowano

@ref

Może też być coś tańszego, a w miarę dobrego (mam jeszcze inne wydatki i tak myślę czy całą kasę na telefon czy nie (choć niby jeszcze 400 zł sis wisi mi, ale nie wiem kiedy odda)).

A może coś o Lenovo czy innych mi powiecie ? Bo widzę, że są fajne.

Opublikowano

Bardzo polecam Alcatel One Touch Idol . Tani , wg lepszy od LG L9 . Sam go posiadam od 5 msc. i nic narazie sie nie popsuło.

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

Chce mieć większy wybór, bo w L9 będę musiał od razu zmieniać android, bo nie chce mieć tego wyglądu od LG -.- .

Alcatel One Touch Idol dobry, identyczny jak L9, ale mniejsza bateria, ktoś mi powie czy dobrze trzyma w Alcatel bateria i jak się sprawuje ogólnie, czy działają gry i wgl najnowsze ?

Opublikowano

Ale co mi po wyglądzie jak cały soft nie jest dobrze zoptymalizowany, a chociaż na LG L5, bo już miałem i L5 i L7 i ani wygląd ani optymalizacja nie jest znośna ...

@ref

Opublikowano

Za 50 zł możesz posiadać SG Ⅲ tylko, że uceglonego. Trochę siedzenia w Google i szukania sposobów na odceglanie i masz telefon. Ja sam tak zrobiłem z moim GT-S5570. :)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...